22 Ağustos 2022 - Pazartesi

SAYIN YILDIRIM'A AÇIK MEKTUP

Yazar - Muzaffer Ayhan Kara
Okuma Süresi: 4 dk.
Muzaffer Ayhan Kara

Muzaffer Ayhan Kara

-
Takip EtGoogle News

AK Parti İzmir Milletvekili, hemşehrimiz Sayın Binali Yıldırım, Cumhuriyet tarihinin en uzun süreyle şimdiki adıyla Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevini yürüttü.

Şimdi bu görevi yürüten sayın bakanın adını inanın ezbere ben bile bilmiyorum! Yazıp-çizen, memlekette ne var ne yok takip eden ben de bilmiyorsam çoğu vatandaş hiç bilmiyor demektir!

Bu girişi neden yaptım? Sayın Binali Yıldırım, başbakanlık da yaptı. Hatta Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçildikten itibaren "Son Başbakan" olarak tarihe-kayıtlara geçti. İzmir’de aynı toplantıya davetliydik geçen yıl; orada da "Son Başbakan" sıfatıyla anıldı.

Fakat, heyhat geniş kamuoyu onu "Ulaştırma Bakanı" olarak bilir.

Çok uzun süre bakanlık yapan Yıldırım’ın ricasını cari bakanın kırmayacağını düşünerek, buradan Erzincanlıların iki talebini ileteceğim.

"Neden cari bakana iletmiyorsun?" diyenler olabilir. Vallahi ne diyeyim, ben Sayın Yıldırım'ı tanırım.

 

BANLİYÖ TRENİ YENİDEN BAŞLAMALI

Birincisi, Banliyö Treni. Hemşehrimiz olan 6. Cumhurbaşkanı Fahri S. Korutürk'ün ihdas ettiği ve çok uzun yıllar Divriği-Erzincan arasında çalışan banliyö treni çok işlevseldi. Meğer kaldırılmış. Sosyal medyadaki hemşehrilerimizin serzenişinden öğrendim.

Hemen Yıldırım'ın çalışma arkadaşlarından hemşehrimiz Hüsamettin Şanal'ı bilgilendirdim. O da, beyefendiye ilettiğini bildirdi sağ olsun.

Sayın Yıldırım'dan ricam, hemşehrilerimiz için çok önemli ve işlevsel olan banliyö treninin yeniden çalışması için gerekli girişimleri yapması. İliç-Kemah, Kemah-Erzincan, İliç-Erzincan, Divriği-İliç, İliç üzerinden Kemaliye-Kemah-Erzincan ulaşımı için banliyö treninin ivedilikle devreye girmesi kaçınılmaz.

Herkesin özel aracı yok, taksi de çok pahalı. Bölge insanı ya emekli ya dar gelirli. Tren onlara ilaç gibi gelecek hem de il içindeki turizmi canlandıracak. Bunun hastanesi var, devlet işeri var…

 

İZMİR-ERZİNCAN ARASINDA DİREKT UÇAK

İkincisi de, İzmir-Erzincan hattındaki hemşehrilerimizin talebi…

İzmir-Erzincan arasında Sayın Yıldırım bakan iken uçak seferleri başlatmış ama yıllar önce bu uygulama son bulmuş. Bu satırların yazarı İstanbul'dan tek uçakla 1,5 saatte memleketine gidebilirken şimdi yaşadığı İzmir’den iki uçakla ve neredeyse 1 günde zor gidiyor!

İstanbul, Ankara, ya da Malatya üzerinden gitmeye mecbur mu Türkiye'nin üçüncü büyük kentinden hemşehrilerimiz?

İzmir’de 25 bin Erzincanlı yaşıyor ama yaz aylarında Avrupa ülkelerinden İzmir'e tatile gelen hemşehrilerimiz de var. Onlar da Erzincan'a gitmek istiyor, İzmir’de yaşayan akrabaları gibi.

Ancak istekleri, hevesleri kursaklarında kalıyor çünkü gidip gelmek hem çift uçak, çok zaman alıyor hem de pahalı. Özetle, Türkiye'nin üçüncü büyük kenti İzmir'den de Erzincan'a hiç olmazsa yaz aylarında (Mayıs-Eylül arası) karşılıklı haftada en az iki sefer şart.

 

***

Bu yazıyı bir "Açık Mektup", bir "Dilekçe" olarak kabul etsin Sayın Binali Yıldırım. Çok sayıda hemşehrimizin talebini dikkate almamazlık etmeyecektir umuyorum ki.

Erzincanlı olarak, Erzincan'da yaşayan hemşehrilerimizin, İzmir Milletvekili olarak da İzmir’deki Erzincanlıların yakıcı taleplerine kulak tıkanır mı? Ben olsam tıkamam.

Erzincan'daki ve İzmir'deki; İstanbul, Ankara ve dört bir yandaki hemşehrilerime kucak dolusu selamlarımla…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.