23 Ağustos 2022 - Salı

BURHANİYE'DE ERZİNCAN RÜZGARI

Yazar - Muzaffer Ayhan Kara
Okuma Süresi: 3 dk.
Muzaffer Ayhan Kara

Muzaffer Ayhan Kara

-
Takip EtGoogle News

Taş Yolu, Kuş Da Öldü adlı öykü kitapları; son roman üçlemesi Sevda Zamanı, Gurbet Zamanı, Dönüş Zamanı ve başka kitapları…

Fotoğraf albümleri... 

Lütfi Özgünaydın'ın kitaplarından söz ediyorum. 

Onu 2000'lerde fark ettim fotoğraf ve kitap çalışmaları ile ve hemşehrim olduğu için de yakın takibe aldım.

Sonra ERSİAD dergisini çıkardığım dönemde, 2000'lerin ilk yarısının sonlarında ve ikinci yarısının başlarında daha yakından tanıdım ve arkadaşlarım arasına girdi. Hatta 2008-2011 arasında üç yıl yayınladığım Erzincan Postası'nın yazarları arasında yer almasından onur duydum. 

Lütfi ağabeyin çok daha öncesinde uzun süre yayınladığı memleket gazetesi Gurbet de vardır. Gurbet'in arşivi, öykü ve romanları da fotoğrafları gibi bir Kemaliye arşivi niteliğindedir.

Hep söylüyorum; bu kitaplar her Kemaliyeliye ulaşmalı; gelecek kuşaklar için bellektir. KEMAV, KEFTUD, köy dernekleri ve Erzincan Valiliği, Kemaliye Kaymakamlığı, Kemaliye Belediyesi bu eserlerin başta Kemaliyeliler olmak üzere hemşerilerimize ulaşması için gereken neyse yapmalılar.

 

Lütfi Ağabey aklıma birdenbire gelmedi; yazar olarak katıldığı Burhaniye Kitap Fuarı'ndan birbirinden renkli paylaşımlar yaptı geçtiğimiz hafta.

Ama dahası var; Bu fuara Erzincanlılar damgasını vurdu.

Fuarın organizatörü hemşehrimiz, değerli arkadaşım Sinan Karahan.

Sıkı durun; fuarın "onur yazarı" da yine hemşehrimiz Yaşar Seyman'dı. 

Birbirinden değerli, emek ürünü, gittikçe gelişen ve güçlenen naif kalemiyle Yaşar Hanım bu sıfatı hak etti doğrusu.

Benazir, kitapları arasında en dikkat çekeni. Çok da mutlu oldu çünkü kanımca edebiyata da, yazıya da sendikal alan ve siyaset alanı gibi çok emek verdi. Keza kadın dünyasına da. Beş parmağında beş marifet...

Yaşar Seyman'ı artık önümüzdeki ilk seçimlerde parlamentoda da görmek şaşırtıcı olmayacak. Seyman, hangi ilden vekil seçilirse seçilsin Erzincan'ı da hiç bırakmayacak ve dertleriyle ilgilenecektir.

 

Burhaniye Kitap Fuarı'na yazar olarak katılan gazeteci-yazar Saygı Öztürk de Erzincan'da valilik yapan rahmetli Refik Arslan Öztürk'ün kardeşi. O da fuarda ağabeyini anlattığı "Vali Bey" ve diğer kitaplarıyla yer aldı. Lütfi Ağabey gibi o da gençlik yıllarında HHA muhabirliği yapmış; fuarda birbirlerine kitaplarını imzaladıklarını sosyal medyadan gördüm. 

2006'da Refik Arslan Öztürk ile tanışmamın ve bir telefonla önemli bir derde nasıl çare bulduğunun öyküsü de başka bir yazı konusu olsun. 

Yaşar Seyman'ı kutluyorum, Lütfi Ağabeye de heyecanını hiç kaybetmemesini diliyorum.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.