20 Ağustos 2022 - Cumartesi

24 ERZİNCANSPOR’UN TARİHİ VE BAŞARISI

Yazar - Muzaffer Ayhan Kara
Okuma Süresi: 5 dk.
Muzaffer Ayhan Kara

Muzaffer Ayhan Kara

-
Takip EtGoogle News

Bugün Erzincan'ımızda güzel bir maç vardı; 24 Erzincanspor ve Galatasaray Ziraat Türkiye Kupası'nda karşılaştı. Kırmızı siyahlılarla, sarı kırmızıların maçında eksik kadroyla da gitse GS kazanır sanılıyordu ve 3. Lig’deki Erzincanspor’dan bir sürpriz beklenmiyordu ama o sürpriz geldi. Başa baş cereyan eden maçta her iki takım karşılıklı birer golle maçı berabere tamamladı.

Galatasaray, 13 Şubat Stadı’nda yer yer karla kaplı sahaya eksi derecede aslarla takviyeli yedeklerle çıktı. Ancak o yedeklerin içinde de Cenk, Hamit, Semih gibi milli yıldızlar vardı. İlk yarının golsüz berabere tamamlanmasının ve 24 Erzincanspor'un dişli çıkmasının ardından GS ikinci 45’e iki asını daha alarak başladı; Sabri ve Yasin oyuna dahil oldu. Nitekim, özellikle Yasin çabukluğuyla forvete canlılık getirdi. GS bu canlılık sırasında Josue ile golü buldu; Josue, ceza alanında klas ve çabuk hareketlerle önünü boşaltıp plase ile günün başarılı ismi kaleci Bilal’i avladı: 1-0. 

Maçın başından itibaren son derece kişilikli bir futbol ortaya koyan, asla GS’nin isminden çekinip arkaya yaslanmayan ve oyunu öndeki iki bölgede kabul eden 24 Erzincanspor, sık sık da kontrollü hücuma çıktı. Bunun sonucunda golden 7 dakika sonra haklı olarak gelen penaltıda Cebrail’in ayağından beraberliği yakaladı. Cebrail’in, Cenk’in sağına, yan ağlara gönderdiği topa uzansa da dokunması çok zordu: 1-1. 

GS bu sonuçtan sonra 68’de Eren’i de oyuna aldı ama istediği ikinci golü bulamadı. Ancak, 24 Erzincanspor da GS kalesini zaman zaman bunalttı.

Karşılıklı kornerler ve şutlarla soğuk havaya rağmen maçın son üçte birlik bölümü de zevkli ve heyecanlı geçti.

Her iki takımı da, zor saha şatlarına ve aşırı soğuğa rağmen doksan dakika 5500 seyirciye güzel anlar yaşattıkları için teşekkür etmek gerek. İki takım futbolcularını da yürekten kutluyorum. Erzincan, kupada ilk puanını hem de gol atarak Galatasaray'dan almış oldu.

24 Erzincanspor, maçın son bölümlerinde taktik değişikliklerle gitti. Oyunu soğutma amaçlı ve üç oyuncuyu da 82-90. dakikalar arası değiştirdi. Kırmızı siyahlı ev sahibi takımda hakikaten kötü oyuncu yoktu, hepsi iyiydi. Aralarındaki çok iyileri saymak gerekirse; kaptan Oğuz’la birlikte stoper Ahmet, orta alanda Volkan ve Safa ile forvet Cebrail’i anabiliriz. GS’da ise kaleci Cenk hazır gözüküyor. Chedjou, Yasin, Cavanda öne çıkan ve takımı sürükleyen isimler oldu. Penaltıya da neden olan Hamit’e teşekkür edip artık emekliye ayırmak lazım.

Hakem Yaşar Kemal Uğurlu ve triosu güzel maç yönetti ve “güzel oyun” ortaya koymaya çalışan iki takıma da bu anlamda yardımcı oldu. Oyunu gereksiz yere kesmedi. İki sarı kartı Safa ve Cavanda’ya gösterirken haklıydı. Avantajları çok iyi takip etti. 

XXX

Bu arada, 13 Şubat Stadı’nı hunca hınç dolduran taraftarlar 24 Erzincanspor’u daha üst liglerde görmek arzusunda. Erzincanlı olan Başbakan Binali Yıldırım ve ilin yöneticileri, iş adamları, sivil toplum kuruluşları futbolun sadece futbol olmadığını, daha da ötesi olduğunu artık bugünkü maç dolayısıyla dünden beri görmüşlerdir ve anlamışlardır umarım. Yapmaları gereken, 24 Erzincanspor'un Süper Lig’e doğru yürüyüşünü hazırlamak ve planlamak.

Erzincanspor’un 40. Yılı dolayısıyla İstanbul’da zamanın Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, işadamı Nevzat Demir gibi isimlerin de katıldığı dar kapsamlı bir yemekten sonra demiştim ki, "Taşıma su ile değirmen dönmez." Şimdi yine aynı fikirdeyim, 24 Erzincanspor’un kalıcı gelirlere kavuşturulması gerekiyor.

Bitirirken, Erzincan’a gelen Galatasaray kafile Başkanı ve Kulüp 2. Başkanı ağabeyim, dostum, aynı zamanda Kadıköy’ün ikinci Belediye Başkanı Dr. Cengiz Özyalçın’a seslenmek isterim. Sevgili Başkanım, umarım memleketim Erzincan’dan güzel anılarla ayrıldınız ve sizi ayrıca yine konuk etmek isteriz.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.