20 Ağustos 2022 - Cumartesi

Erzincan'ın Kurtuluş Bayramı'nda ve Sonrasında Erzincan'daydık

Yazar - Muzaffer Ayhan Kara
Okuma Süresi: 5 dk.
Muzaffer Ayhan Kara

Muzaffer Ayhan Kara

-
Takip EtGoogle News

13 Şubat Erzincan’ın Kurtuluş Bayramı kutlamalarına İstanbul ve Ankara’da katılmıştım ama bu yıl ilk kez Erzincan’da katılmak da kısmet oldu.

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy’un konuğu olarak Erzincanlı Gazeteciler Birliği (ERGAB) heyetiyle katıldığım 13 Şubat Kurtuluş Bayramımızı bir kez daha kutluyorum. Bu fırsatı bize veren Başkan Başsoy’a buradan bir kez daha teşekkür ediyorum.

Ayrıca Erzincan Belediyesi’nin 10 yıldır Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nü yürüten ve daima sıcak ilgisi ile Erzincan’a her gelişimizde bizlere mükemmel ev sahipliği yapan Celil Atilla Uymaz'a da teşekkür etmem gerek.

13 Şubat programımız yaklaşık bir ay önceden belliydi ve Başbakan Davutoğlu ile hemşehrimiz Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım’ın da o gün kentte olmasıyla renklendi. ERGAB Heyeti adına kendilerini karşılayanlar arasındaydım. Bakan Yıldırım’ın tokalaşmamız sırasındaki jestine aynı jestle karşılık verdim.

Erzincan’da Başkan Başsoy’la bir araya gelerek, Erzincan’daki yerel yönetim planındaki çalışmalar hakkında bilgilendik. Başkanın 24 projesinin bir kısmı tamamlanmış, birkaçı dışındakiler ise bu görev döneminde 3 yıl içinde bitecek, öyle anlaşılıyor.

Belki uzun vadeli olan toplu ulaşım gibi birkaçı gelecek döneme kalabilir. İçme suyuna ilişkin Can Suyu Projesi tamamlanıyor bu yıl. Kanalizasyon ve arıtma sorunu da çözülüyor, altyapı sıkıntısı kalmayacak. Üç mahalledeki kentsel dönüşüm projesiyle de kentin modern yüzünün yanı başındaki yakışıksız görüntü sona erecek.

Bu konuda ayrıntılı bir yazı daha kaleme alacağım. Ancak, buradan Başkan’a bir ricamı aktarmak isterim; İl Turizm ve Kültür Müdürlüğü’nün önündeki parkta yer alan tuvalet yeraltına alınabilir, üzerine de fıskiyeli bir havuz yapılabilir. Umarım bu görüntü İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün önüne daha çok yakışır, iç açıcı olur.

14 Şubat günü sabah kahvaltısında, bir zamanlar sancak merkezi olan Kemah’ta, şimdilerde Sosyal Tesis olarak hizmet veren tarihi Gülalibey Hamamı’nda Belediye Başkanı Osman Kemal Aslan’ın konuğu olduk. Gülalibey Camii’ni, Sultan Melik’i, Belediye’yi ziyaret ettik.

Öğlen yemeğinde ise İliç’te Belediye Başkanı Muhlis Doğan’ın konuğuyduk. Belediye’yi ziyaret ettikten sonra hatıra fotoğrafımızı tabii İliç’in simgesi Saatli Çeşme önünde çektirdik. Bu arada Fıratpen Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Demir ve ailesinin yaptırdığı ve babaları Yusuf Ziya Demir'in adını verdikleri caminin görkeminden de söz etmeliyim.

Öğleden sonra ise akşamın ilerleyen saatlerine kadar AK Parti İlçe Başkanı Erdem Atmaca'nın davetlisi olarak Kemaliye’deydik. Lökhane’ye uğrayarak lök, dut, dut pekmezi, münver çiçeği reçeli de aldık. Belediye Başkanı Mustafa Haznedar’la görüştüm dar bir vakitte de olsa çarşıda.

Arkadaşlarımız ile Kemaliye’yi gezdikten sonra istikamet Özden Gazetesi Şifabağı Tesisleriydi. Burada Kemaliyeli dostlarımızın fasıl sürpriziyle karşılaştık. Hep beraber Eğin ve Erzincan türküleri söyledik.

Unutmadan not edeyim; İliç’e giderken Kemah’ın Bozoğlak Köyüne (eski nahiye) çıkarak eski muhtar Veli Sevim’in konuğu olduk. Veli Amca, ERGAB başkanlığını yürüten gazeteci arkadaşımız Sedat Sevim'in babası. Başkanımız bu gezide şanslı olanlardandı, annesini babasını, köyünü de görmüş oldu. Bozoğlak Köyü Muhtarı Cemil Çakmaktaş'da bizlerle yakından ilgilenerek Köyü gezdirdi.

Bir şanslı arkadaşımız da Milli Gazete yazarı İliçli (kendisi Sularbaşı, eşi Leventpınar’dan) Adnan Öksüz’dü. O da dönüşte İliç’in Çeçen Mahallesi’ndeki kızkardeşiyle hasret giderdi. Evin önünde de güzel bir akşam sofrasına konuk olduk. Tabi, Adnan Öksüz'ün annesi ve bir kardeşi de Erzincan’daydı, onlarla da hasret giderme imkanı buldu.

Akşam dönüşte Erzincan Gazeteciler Cemiyeti yöneticileri ile birlikte, Erzincan Belediyesi Basın ve Halkla Müdürü Celil Atilla Uymaz'ın Çırahane Cafede konuğu olduk ve çok keyifli bir akşam yaşadık.

Bu kadar gazeteci olunca ne konuşulacak; tabii ki iki heyet arasındaki ilişkilerin yanında bol bol gazetecilik maceraları ve Erzincan’daki basın hayatı. EGC Başkanı Recep Demirci’nin (DHA Erzincan temsilcisi) çalışmalarını da merakla dinledik.

Ertesi gün Ergan Dağı’na çıkacaktık ilk defa. Giderken karşımızda bütün görkemiyle duran o kütleye yaklaştıkça heyecan arttı. Ancak, bu yazıyı uzatmak istemiyorum. Ergan Dağı’na ilişkin izlenimlerimi okumak için “ERZİNCAN’IN MAKUS TALİHİNİ YENECEK ADIM” başlıklı yazımı bekleyeceksiniz.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.