20 Ağustos 2022 - Cumartesi

Erzincan’ı ve Erzincanlıları Atlama Tahtası Olarak Kullanmaya Hayır

Yazar - Muzaffer Ayhan Kara
Okuma Süresi: 3 dk.
Muzaffer Ayhan Kara

Muzaffer Ayhan Kara

-
Takip EtGoogle News

Erzincanlıların İstanbul’daki örgütlemelerinin tadını kaçırmak pahasına dibine kadar siyasete alet etmek isteyenler tam gaz gidiyor.

Maşallah bir kesim dört nala giderken, başka bir kesim de onu taklit ediyor. Neredeyse anlaşmışlar gibi, duruma razılar.

İyi de Erzincan’ın, Erzincanlıların derdine deva olacak sivil toplum kuruluşları ne olacak? Derdi Erzincan’a sahip çıkmak olanlar ne olacak?

Erzincan’ın vakıfları, dernekleri siyasetin arka bahçesi olmamalıdır. Erzincanlılar buna izin vermemelidir. Böyle davrananlar Erzincan’a ve Erzincanlıların birlik beraberliğine zarar vermektedirler.

Kim olursa olsun siyasi güç elde etme uğruna Erzincan kuruluşlarını ve organizasyonlarını kullanmaya kalkmamalıdır.

Ne münasebet? Siyasetin ortamı bellidir, partilerdir veya baskı gruplarıdır. Gideceksiniz oralarda siyaset yapacaksınız. Erzincan’ın kuruluşlarını siyasete alet etmeyeceksiniz.

Son yaşanan referandum sürecinde de sade Erzincanlıların, sessiz çoğunluğun içi bulandı. EKEV başta olmak üzere vakıf ve derneklerin çoğu maşallah bir cephenin arka bahçesi gibi davrandılar. Açıkça “evet” için çalıştılar. Erzincanlıların içinde de, vakıf üyeleri içinde de “hayır” diyenleri görmek istemediler.

Oysa, EKEV’in adına yakışır bir şekilde tarafsız durarak örneğin, her iki kesimden saygın Erzincanlı isimleri davet ederek tarafsız bir moderatör eşliğinde anayasa değişikliklerini tartıştırmasını ve Erzincanlıların bilinçli bir şekilde sandığa gitmesine yardımcı olması beklenirdi.

AK Parti ve MHP’nin Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli kesimine kucak açan ama CHP, MHP muhalifleri ve SP gibi partilere sırtını dönen bir anlayıştan Erzincan’a yarar gelmez. Bu tavır EKEV’in saygınlığını zedeler ki, fevkalade zedelemiştir.

EKEV Başkanı kıymetli ağabeyim Sadık Ağca’ya buradan seslenmek istiyorum; EKEV’i tarafgir olmaktan uzak tutun, aksi takdirde TBMM’den aldığı Üstün Hizmet Ödülü saygınlığına gölge düşürürsünüz.

Tavsiyem, enerjinizi örneğin, ERSİAD’ı temize çıkarmak ve yeniden açtırmak için harcayın.

Sözüm sadece EKEV’e değil, ilçe kuruluşlarımız da bu konuda son derece dikkatli olmalı. Aksi takdirde bu gidişle ilçelerde iki hatta üçer kuruluş görürseniz şaşırmayın! Bu da Erzincan için en büyük kötülüktür.

AYEDER de adımlarına dikkat etmeli; kimse sanmasın ki orada ne olduğu, ne yapıldığı kamuoyunca izlenmiyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.