20 Ağustos 2022 - Cumartesi

ANKARA’DAKİ ERZİNCAN

Yazar - Muzaffer Ayhan Kara
Okuma Süresi: 3 dk.
Muzaffer Ayhan Kara

Muzaffer Ayhan Kara

-
Takip EtGoogle News

Erzincanlıların Ankara’da uzun yıllardır bir Vakfı ve Derneği var; Erzincanlılar Kültür ve Sağlık Vakfı (ERKÜSAV) ve Erzincan İli Kültür ve Eğitim Derneği.

Bu iki güzide kuruluş yıllardır Ankara’da bir Erzincan Evi çalıştırıyor. Ayrıca bir öğrenci yurdu işletiyor ve öğrencilere burslar veriyor. Her yıl Ankara’da bir de Erzincan’ın Kurtuluş Bayramı’nı kutluyorlar.

Başkentte Önemli Bir İnsan Kaynağımız Var

Ankara’da, askeri ve sivil bürokraside ya da bürokraside iken emekli olan çok önemli bir hemşehri birikimimiz var. Çok sayıda üst düzey yönetici-devlet memuru ile çok sayıda generalden söz edebiliriz. Akademisyenler, hukukçular, eğitimciler, tüccarlar da var bu birikim içinde. Merkez, Kemaliye, Kemah, Refahiye Ankara’da öne çıkıyor köken olarak, İliç’ten de söz etmek mümkün.

Vakıf ve Dernek Yönetimi

Vakfın ve derneğin başkanı şu anda Av. Bekir Ekinci. Zamanında gazetecilik nosyonu da olan Ekinci, aslında bir subay ama teğmen çıkar çıkmaz atanmadan çok basit bir kavga sonucu ordudan uzaklaştırılmıştı. Aynı zamanda eski Hava Kuvvetleri Komutanı rahmetli Org. Cemil Çuha’nın da yeğeni. Oğlu Prof. Dr. Buğra Ekinci de M.Ü.’nde tanınmış bir akademisyen.

Av. Bekir Ekinci Başkanlığındaki vakfın yönetimi şu isimlerden oluşuyor: Atilla Özgül, Yusuf Çağlar Gürses, Turan Özmumcu, Necip Tekin, Ahmet Akartepe ve Zeki Gürses.

Yine Bekir Ekinci Başkanlığındaki Dernek yönetiminde ise; Yusuf Çağlar Gürses, Tekin Kola, Sefa Tekin ve Gürol Yılmaz yer alıyor.

Tandırbaşı Dergisi

Vakıf ve Dernek her yıl 13 Şubat’ta "Tandırbaşı" adında bir de dergi çıkarıyor. Dergi Türkiye’nin dört bir yanındaki Erzincanlılara dağıtılıyor.

10 yılı aşkın bir süredir bendeniz de yazılarımla bu güzel ve yararlı dergiye katkıda bulunuyorum.

Tandırbaşı’nda çok önemli kalemlerin imzasını görmek mümkün. Elimdeki 13 Şubat 2017 tarihli son sayıda imzası olan kalemler şöyle: Av. Bekir Ekinci, Prof. Dr. İlyas Çapoğlu (Erzincan Ün. Rektörü), Tahir Erdoğan Şahin, O. Orhan Bali, Prof. Dr. E. Buğra Ekinci, Yrd. Doç. Dr. Selçuk Haylı, Prof. Dr. Nazir Dumanlı, F. Ahmet Canpolat (Fırat Ü. Ar. Gör), Nezahat Solmaz Yiğit, M. Ayhan Kara, Hamdi Ülker, Burhanettin Çakar (E. Vali), Hüsrev Doğan ve Nadir Şener Hatunoğlu.

Tandırbaşı’nın son sayısında ayrıca Erzincan Liselerarası Kompozisyon Yarışması’nda dereceye giren; Rana Yeşilyurt, Elif Yücel (Erzincan Fen Lisesi) ve Gülnihal Baydil’in (Erzincan Lisesi) yazıları da yer alıyor.

56 sayfalık kuşe karton kapaklı-renkli Tandırbaşı, yılda bir kez Kurtuluş Özel Sayısı olarak yayınlansa da Erzincan’a, Erzincanlılara bilgiler aktarıyor, Erzincanlıların iletişimine ciddi bir katkı sunuyor.

Tandırbaşı’nı yayınlayanları ve emeği geçenleri kutluyorum.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.