29 Ağustos 2022 - Pazartesi

TOPLU FOTOĞRAF MI? TOPLU AÇILIŞ MI?

Yazar - Ercan Babacan
Okuma Süresi: 3 dk.
Ercan Babacan

Ercan Babacan

-
Takip EtGoogle News

Yıllar önceydi, köyümüzde yapmış olduğumuz faaliyetlerin toplu açılışları için Erzincan mülki erkanını makamlarında ziyaret edip açılış ve etkinliklerimize davet etmeye gitmiştik.

Hiç unutmam, dönemin Erzincan Belediye Başkanı Sayın Yüksel Çakır, yeni Hacdan gelmiş, bizleri kabul etmiş ve kısa sohbetin ardından açılışlarımıza kendisini davet etmiştik. Muhtemelen o da Hacca giderken Ali Şeriati'nin Hacc kitabını okumuş ki benim de katıldığım, her toplanmanın fiilen bir sonucu ve sonuç bildirgesi olmalı diye ibadetten sosyal yaşama sosyolojik bir tahlil yapmıştı.

Davetimize icabet etmedi! ama tespitleri, tespitlerimize denk düştü.

Hemşehrilerimiz genelde ülkesi, yerelde memleketleri için fayda sağlayacak birliktelikler için toplumsal argümanları özveriyle kullanarak yıllarca çaba sarfetmişler ve edeceklerdir elbette.

Ancak bir ve birlik olmanın en temel hedefi tekamül ile hayırlı sonuçlara varmaktır. Bunlar ister ekonomik, ister kültürel, ister toplumsal, isterse siyasal olsun sonuç itibariyle toplumda karşılığı olan hayırlara vesile olmalıdır.

Tekamül, yaşanmışlakların birikimiyle tecrübenin olgunlaşarak sürekli gelişimden başka birşey değildir.

Ülkemiz büyürken, milletimiz sosyo kültürel anlamda bilinçlenirken, teknolojik veya entellektüel gelişim olgunlaşırken, özelde yerel sivil toplum örgütleri ne aşamada diye baktığımızda maalesef bazı konuları hala aşamadığımızı gözlemlemekteyiz.

Biraz örneklendirmek gerekirse;

Memleketimiz ve memleketlimize katma değer katacak, yaşam ve mesleki standartlarını geliştirecek, toplumun birlik ve beraberleğini sağlayacak hedefe odaklanmış, sonucu programlanmış faaliyetlerin "Toplu Fotoğraflarda" kalmış görüntüsü; bir hemşehri olarak şahsen beni çok düşündürüyor.

Eğer bu bir sorunsa nedeni acaba klasik faaliyetlerin dışına çıkacak vizyondan yoksunluk mudur?

Toplu Fotoğrafların; şahsileştirilmiş siyasal veya ekonomik faydacılığı becerebilme etkisi midir?

Toplu Fotoğrafları doğru anlamladıramamak mı?

Toplu Fotoğrafta görünürlük ve bilinirliğin ülkemiz ve memleketimize büyük faydaları var da bizim mi haberimiz yoktur?

Vesaire…

Bugüne kadar görülen tüm Toplu Fotoğraflara saygımızla birlikte, artık tekamülleşmenin (Gelişimin) topluma fayda sağlayacak "Toplu Açılışlara" dönüşmesini, memleketini seven bir hemşehri olarak istememizin, hakkımız olduğunu düşünüyorum.

Ya siz?

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları