27 Ağustos 2022 - Cumartesi

MERHABA

Yazar - Mustafa Kul
Okuma Süresi: 4 dk.
Mustafa Kul

Mustafa Kul

-
Takip EtGoogle News

Bir Erzincan sevdalısı olan sevgili Sedat Sevim’in uzun yıllardır büyük fedakarlıklarla yürüttüğü ve hepimizin çok yararlandığı “Erzincanlıların Sesi” haber portalının iki yıllık pandemi molasından sonra tekrar güncellenerek aktif duruma getirilmesinden büyük mutluluk duydum.

Gurbettekilerin Sıla’dan, sıladakilerin ise gurbetten haberdar olması konusunda çok önemli bir misyon üstlenmiş olan bu haber portalı; gerek gurbettekilerin doğduğu yöreden haberdar olması, gerekse hala köyünü, ilini, ilçesini terk etmemiş olan can Erzincanlıların gurbetteki yakınlarından haberdar olması konusunda önemli bir görev yürütmekteydi.

İstanbul başta olmak üzere, Erzincan dışında yaşayan ve ülkemizin her yanına dağılmış olan tüm Erzincanlıların her türlü etkinlikleri ve faaliyetlerini takip etmemize ve haberdar olabilmemize bu haber portalı bizlere büyük bir kolaylık sağlamaktaydı.

Bugün Erzincan’ın nüfusu 234 bin olarak ifade edilmektedir.
Sadece İstanbul’da Erzincan nüfusunun üç katından fazla Erzincanlı yaşamaktadır.

Ülke genelinde düşünecek olursak ülkemizin 81 iline dağılmış Erzincanlıların nüfusu Erzincan nüfusunun dört katına ulaşmaktadır.

Yurtdışında yaşayan hemşehrilerimizi de hesaba kattığımızda Erzincan nüfusunun beş katı kadar bir nüfus Erzincan dışında yaşamaktadır.

Ülkemizin her yöresinden, Avrupa’nın her ülkesine, Çin’den, ABD’ye, Avustralya’dan, Kanada’ya kadar Dünyanın her tarafına dağılmış olan hemşehrilerimizin örgütlü yapılarının her türlü faaliyetlerinden, Dünyanın her yerindeki Erzincanlıların haberdar olması bu haber portalı sayesinde olabilmektedir.

İstanbul’un hemen her ilçesinde Erzincanlılar Derneği bulunmasının yanında, Erzincan’ın her ilçesinin İstanbul’da Derneği bulunmaktadır. İl ve ilçe derneklerinin dışında, İstanbul’da yaklaşık 350 kadar köy Derneği bulunmaktadır.

İstanbul’un dışında; Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Adana, Mersin, Aydın, Balıkesir, Tekirdağ, Zonguldak ve Kahramanmaraş gibi illerde de Erzincan Dernekleri bulunmaktadır.

Almanya’nın hemen her eyaletinde, Belçika’da, Hollanda’da, Fransa’da, Avusturya’da, Danimarka’da, İngiltere’de, Kanada’da ve ABD’de irtibatta olduğumuz; “Erzincanlılar Derneği” bulunmaktadır.

Günümüzde kullanabildiğimiz bu iletişim olanaklarını kullanarak Dünyanın her yanına dağılmış Erzincanlıların birbirinden haberdar olmasına aracılık yapmasının yanında, sadece Haber Portalı değil, aynı zamanda “Gurbet24 TV” aracılığı ile Erzincan’ın sesini tüm Dünyaya duyuran sevgili Sedat Sevim kardeşime ve yine memleket sevdalısı Şener Kara kardeşim ile tüm ekibine bu önemli hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.

Biz Erzincanlılar olarak, gerek Gurbet24 TV’nin, gerekse de Erzincanlıların Sesi haber portalının büyümesi ve gelişmesine katkı yapmamız gerekmektedir.

Bu anlayışla; burada herhangi bir siyasi mülahazaya girmeden, hepimizin ortak paydası olan Erzincan’la ilgili görüş ve düşüncelerimi yazmaya devam edeceğim.
Tüm hemşerilerimizin de bu haber portalını takip ederek ve Gurbet24 TV’yi izleyerek katkı yapacağına olan inancımla; tüm Erzincanlılara selam ve Sevgilerimi iletiyorum.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.