20 Ağustos 2022 - Cumartesi

SARIGÜL İLE BAKIN NASIL PİŞTİ OLDUK

Yazar - Muzaffer Ayhan Kara
Okuma Süresi: 4 dk.
Muzaffer Ayhan Kara

Muzaffer Ayhan Kara

-
Takip EtGoogle News

Bu Ramazan Bayramını köyümüzde annem babam ve akrabalarımla geçirmek istedim ve kısmet oldu. Tam da Arefe günü biterken gece 24.00’te İliç - Leventpınar köyündeki dede ocağındaydım. Hatta dayım F. Ahmet Atmaca köy girişinde karşıladı.

LEVENTPINAR’DA BAYRAM

Leventpınar’da yazları hele de bayram seyran varsa açık hane sayısı 65-70’i buluyor. Amcazademiz yaşı 90’a dayanan İbrahim Kara ve babam İsmet Kara (83) sülalemizin en büyükleri. Köyde epeyce büyüğümüz, eski köy hayatının simge isimleri de vardı ve hemen hepsiyle görüşmek güzeldi üç günlük bayram ziyareti boyunca.

Fevzi Amcam ve rahmetli Mehmet Amcamın kızları ve enişteler de köydeydi. Köyün en küçüğü ise kuzenim Cevat Müftüoğlu'nun yeni doğan ve rahmetli teyzemin adını taşıyan kızıydı. Vedat’ın da köyde olması üç günümüzü renklendirdi. Gökhan ve babası, arkadaşım Kaya da köydeki hayatımı renklendiren isimlerdendi.

MUSTAFA SARIGÜL'DE LEVENTPINAR’DA!

Bu arada ertesi gün, yani bayram akşamı da Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile pişti olduk! Hiç haberim yoktu. Meğer o da kendisini siyasetçi yapan Leventpınar’a gelerek, 2019’daki seçimlerde Şişli Belediye Başkanlığı yarışı için start vermek istemiş.

Geçen seçimlerde İstanbul’da Büyükşehir adayıydı, bu kez yeniden "Küçükşehir" hedefi koymuş önüne.

Sarıgül’ün bildik bütün eski ekibi, hatta son yıllarda kendisiyle açık ya da kapalı "tepişenler" de içinde olmak üzere yanındaydı. Şaşırdım doğrusu; 15-20 senelik yolculukta birkaç yeni yüz eklenir değil mi? İlk ve orta mektep tahsillilerinin yanına birkaç da üniversiteli, görmüş geçirmiş hemşehri eklenir değil mi?

Sarıgül’ün etrafının ne kadar boş olduğunu anlamak için birkaç ipucu vereyim; Akşam yemeğinde konuşma yaparken, Bayram olduğunu hiç hatırlamadı ve hatırlatan da olmadı!

1951’de kurulan Leventpınar Derneğini 1974’te kurdu ve doğrusunu hatırlatan da olmadı.

Derneği bir albaya kurdurdu. Yine çıkıp kulağına "Bu derneği Osman Atmaca kurdu" diye düzelttirmedi.

Kırk yıldır bu köyün içinde olan Sarıgül, bir konuşmada birkaç çam birden devirmemeliydi. Ayrıca, bayramı atlamamalıydı. Hatta konuşma yapmadan önce, köyün yaşı sekseni geçen büyüklerini ziyaret edip hayır dualarını almalıydı. Yakın zamanda köyde kaybı olanlardan herkese taziyede bulunmalıydı.

BAŞKA BİR HEMŞEHRİ DAHA

Mustafa Sarıgül bir gece kaldığı Leventpınar dışında, Kuruçay havzasındaki birçok köyü ziyaret ederken başka bir sima daha Kuruçay Köylerini ziyaret etmekteydi.

Kuruçay köylerinden Bozyayla’nın damadı olan, Kemaliye’nin Kabataş Köyünden hemşehrimiz AK Parti Şişli İlçe Başkanı Ömer Fuat Günday’dan söz ediyorum. Belli ki onun gönlünden de Şişli’ye Belediye Başkanı adayı olmak geçiyor.

Şişli’de çok sayıda hemşehrimiz yaşıyor ama Şişli işi karışık. Sarıgül’ü CHP aday gösterecek mi? Gösterilmezse başka bir partiden aday olur mu? O koşullarda Günday aradan sıyrılır mı?

Ayrıca bu iki isim dışında iki üç Erzincanlının daha adaylık potasında olduğunu da not edeyim.

Onlar kim mi? Biliyorum, izliyorum, anlıyorum ama bekleyip göreceksiniz. Aklımdan geçen ise "Erzincan kazansın."

Sır ise Leventpınar’da Hürriyet ile yaptığım konuşmada. Tabii anlayana sivri sinek saz, anlamayana Eşref’in davulu zurnası az.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.