22 Ağustos 2022 - Pazartesi

Prof. Dr. AYTEMİZ’DEN YENİ ESER "DALDAN DALA ATLADIM"

Yazar - Muzaffer Ayhan Kara
Okuma Süresi: 3 dk.
Muzaffer Ayhan Kara

Muzaffer Ayhan Kara

-
Takip EtGoogle News

Prof. Dr. E. Alb. Cemal Aytemiz ağabeyimiz, hocamız, hemşehrimiz müthiş üretken bir bilim insanı olduğu kadar aynı zamanda çok üretken bir araştırmacı-yazar.

Bana da yer vererek taltif ettiği son kitabında birbirinden ilginç ve değerli anekdotlara yer vermiş. Prof. Dr. Aytemiz "Daldan Dala Atladım" da aynı zamanda çok değişik alanlardan; siyasetçi, asker, bürokrat, gazeteci-yazar, iş insanı ünlü isimlerin portrelerine de yer vermiş kitapta.

O portrelere bakınca Erzincanlı Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakan, Milletvekili, Genelkurmay Başkanı, Kuvvet ve Ordu Komutanı, Kurtuluş Savaşı kahramanı, çok sayıda akademisyen-profesör ve daha kimler kimler görüyorsunuz.

Fakat kitabın girişinde çizilen Erzincanlı kimliği, bu kimliğin hangi koşullarda oluştuğu analizi de çok dikkat çekici.

370 sayfalık kitap, adeta bir Erzincan ansiklopedisi gibi diyebilirim. Cemal Hoca'ya bazen şaşıyorum doğrusu; o kadar araştırmayı mesleki çalışması içinde hangi ara fırsat bulup yapıyor, hangi ara kaleme alıyor ve yayınlıyor?..

Cemal Hoca, bu son kitabını geçtiğimiz yıl yayınladı. Kendisine ulaşabilenler için kalmış mıdır, artık meraklısı arayacak, soracak...

Cemal Hoca'yı bu değerli çalışması için kutluyor, bizi yeni kitaplarla buluşturmasını bekliyorum.

PROF. DR.CEMAL AYTEMİZ KİMDİR?

1933'te Erzincan'da doğdu. Erzincan Lisesi'ni pekiyi dereceyle bitirdikten sonra A. Ü. Tıp Fakültesi'ne girdi. Mezuniyeti sonrasında GATA'ya geçerek estetik plastik cerrahi uzmanı oldu. Bu bölümde kariyer yaparak doçent ve profesör oldu.

12 yıl klinik başkanlığı yaparak pek çok akademisyen yetiştirdi. ABD ve İngiltere üniversite hastanelerinde araştırma ve çalışmalarda bulundu.

1993'te GATA'dan emekli olduktan sonra Ankara'da çeşitli özel hastanelerde çalışmalarını sürdürdü ve Erzincan başta olmak üzere bazı sosyal ve tarihi konulardaki araştırmalarını da sürdürerek çok sayıda kitaba imza attı. 

Prof. Dr. Cemal Aytemiz, aynı zamanda Ankara'da Erzincanlılar Kültür ve Sağlık Vakfı'nın kurucuları arasında yer alıp 12 yıl başkanlığını yaptı. Halen Ankara'da yaşamaktadır.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.