20 Ağustos 2022 - Cumartesi

Hayalleri Gerçeğe Dönüştüren Süleyman Karaman Erzincan İçin Bir Şanstır

Yazar - Recep Babacan
Okuma Süresi: 4 dk.
Recep Babacan

Recep Babacan

-
Takip EtGoogle News

Türkiye zor bir dönemden geçiyor. Hem içeride hem dışarıda önemli bir süreç yaşanıyor. Geçen yıl üst üste seçimler yapıldı. Son olarak ta yerel yöneticilerimizi seçmek için sandık başına gittik.

Ülkemizde Başbakan, Bakanlar, Cumhurbaşkanı değişti.

Önümüzde önemli bir süreç daha var.

Milletvekili seçimleri, ülkeyi yönetecek kadroların seçileceği çok ama çok önemli bir seçim.

Erzincan ilimiz yine bu seçimlerde aday bereketi yaşayan illerin başında geliyor. Bu adaylar arasında öyle birisi var ki, gerçekten ismini ilk duyduğumda heyecanıma yenik düşmedim desem yalan olur.

O isim Süleyman Karaman.

Türkiye o ismi İETT Genel Müdür Yardımcılığı yaptığı dönemden beri iyi tanıyor. İETT’nin yapmış olduğu otobüslerde reklam uygulaması nedeniyle gelirini arttırarak millete hizmet yolunda daha o günden önemli bir adım atmıştı. İlk günlerde yadırganan ancak sonrasında büyük bir hizmet hamlesi olarak görülen Akbil uygulamasının başlatılması noktasında önemli görevler üstlenen yine Süleyman Karaman’dı.

Kendisini millete adayan ender şahsiyetlerden birisi olan Karaman, halkın içinden, halktan birisi olarak tanınmıştır.

Bir devleti iyi yönetebilmek için halka inmek lazımdır. Halk tabandır. Tabanın sesine kulak vermek başarıya giden en önemli noktadır. İETT’de görev yaparken belki de birçok Engelli kardeşimizin bilmediği bir uygulamanın da mimarı yine Süleyman Karaman olmuştur. Engelli Otobüslerin sefere konulmasında önemli rol üstlenmiştir.

Ancak, biz Sayın Karaman’ı Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü’ne atandığı 31 Aralık 2002 tarihinden itibaren daha da iyi tanımaya başladık.

Erzincanlılar olarak başarısı bizim başarımız oldu, gururlandık.

Demiryolları tarihinde ulaşılması güç birçok başarılı hizmete imza attı. Özellikle, Sultan Abdülaziz, Sultan Abdülhamid Han ve Mustafa Kemal Atatürk'den sonrası el değmeyen ve adeta çürümeye terkedilen Demiryollarının yenilenmesinde yapmış olduğu öncülük takdire şayandır.

Asrın Projesi Marmaray ile Sultan Abdülmecid ve Sultan Abdülhamid Han’ın hayallerini gerçeğe dönüştüren isimlerin arasında bulunan Süleyman Karaman’ın yapmış olduğu bu başarılı hamleler her türlü övgünün üzerindedir.

2013 yılında yılın bürokratı ödülünü aldığında gerçekten mesleğinin zirvesinde bulunması biz Erzincanlıları son derece mutlu etmiştir.

Ülkemiz böylesine kritik bir dönemden geçerken Erzincan için taşın altına elini sokmaya ve memleketi için de birşeyler yapmaya karar vererek görevinden istifa etmiş ve AK Parti'den Aday Adayı olmuştur.

Memeleketi Erzincan'da büyük heyecan ile karşılanan Süleyman Karaman’ı Erzincan halkı bağrına basmıştır.

Yaptığı bu güzide işler yapılacak farklı işlerin habercisidir. Bir işin mübeşşirini arıyorsanız o iş ile ilgili önce yapılan işlere bakmak lazımdır. Back Raunduna baktığımızda, Karaman Erzincan için bulunmaz bir nimettir.

Özel sektör ve kamuda ki birikimlerini Erzincan için sunmaya talip olan Sayın Süleyman Karaman'a bir Erzincanlı olarak teşekkür ediyor, Aday Adaylığı sürecinde başarılar diliyorum.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları