20 Ağustos 2022 - Cumartesi

KEMALİYE’YE MEKTUP

Yazar - İsmail Yücel
Okuma Süresi: 6 dk.
İsmail Yücel

İsmail Yücel

-
Takip EtGoogle News

Kurban Bayramını Kemaliye’de geçirdim. Kısa bir süre önce göreve başlayan İlçe Kaymakamımız Alper Çiftçi’yi şahsım ve KEMAV adına ziyaret ederek başarılar diledim.

Geleneksel bayramlaşma törenine katılarak hemşehrilerimizle hasbıhal ettim. Belediye Başkanımız Mustafa Haznedar’ı ziyaret ettim, istişarelerde bulundum, değerli eşi Ömür Haznedar’a bir kez daha Allah’tan şifa dileklerimi ilettim.

Kemaliye’nin ve bölgemizin en önemli projesi durumunda olan “Sırat on Fırat” Projesinin Kaymakamlığımızca düzenlenen ön fizibilite raporunun sunulduğu toplantıya katıldım.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları ile esnaflarımızı ziyaret ettim.

Kısacası, bir hafta süre ile ilçe merkezi ve köylerde Kemaliye’yi yaşadım. Bağları, dağları gezdim, çiçekleri kokladım, doya doya sıla havası soluyup, suyunu yudumladım.

Kemaliye; kültürü ve doğasıyla hepimiz için bir aşktır. Kültürümüzün temeli olan bu aşk, dedikodularla zedelenirse; huzursuzluk ve güvensizlik oluşur. Maalesef, İlçede bulunduğum süre içerisinde bazı dedikodulara vakıf oldum ve bunları detaylarıyla öğrenince çok hüzünlendim.

Ayrıca, “Bu olumsuzluklara Vakıf olarak neden müdahil olmuyorsunuz?” sorularına muhatap oldum. Bunun üzerine de konuyla ilgili bazı değerlendirmelerde bulunma ihtiyacı hissettim.

Kemaliye’nin çatı kuruluşu olan ve ilçemizin tüm ‘kişi-kurum ve kuruluşlarının’ Mütevelli Heyetinde temsil edildiği Kemaliye Kültür ve Kalkınma Vakfı (KEMAV) kurulduğu günden bugüne kadar daima birlik ve beraberlik anlayışıyla ilçemize hizmet etmiştir. Bundan sonra da inşallah bu anlayışla faaliyetlerini yürütmeye devam edecektir. Ben de Vakfın Başkanı olarak bu ilkeli duruşu yaşatmaya ve korumaya özen gösteriyorum.

Bu çerçevede, ilçede bir süredir yaşanan tartışmalardan şahsım ve KEMAV Yönetim Kurulu Üyelerimiz özenle uzak durmaya çalıştık. Ancak, bu tartışma süreçlerinden uzak durmaya çalışmamız, ilçede oluşan huzursuzluğa duyarsız olduğumuz anlamına gelmemelidir.

Amacımız, ortaya çıkan dedikodulara taraf olmadan, kamu sorumluluğu ve kurumsal ilkelerimiz çerçevesinde konuları sadece ilgilileri ile görüşerek değerlendirmelerde bulunmak ve birlik beraberlik duygularımızın muhafazasına ve artmasına katkı sağlamak olmuştur.

KEMAV’ın ilçemizdeki birlik ve beraberliğin korunması ve yaşatılmasında da önemli görev ve sorumluluklarının olduğu muhakkaktır.

Kuruluş amacı, Kemaliye ve köylerinin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine katkı sağlamak olan KEMAV, bu amaç doğrultusunda kurulduğu günden buyana büyük hizmetler gerçekleştirmiştir. Vakıf olarak, İlçemizin özgün kültürünün korunması ve yaşatılması, sportif etkinlikler için son derece uygun doğal zenginliklerimizin tanıtılması yönündeki faaliyetlerimizle ilçemizde son 10 yılda yaşanan büyük gelişmelere öncülük ettik. Bunun sonucunda da Kemaliye özgün bir kültür ve turizm şehri olarak Ülkemizde tam bir cazibe merkezi konumuna geldi. Kemaliye’mizin bu konumunu koruyarak daha da güçlendirmesi tüm kurum ve kuruluşlarımızın birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesine bağlıdır.

Bu çerçevede, hepimize düşen sorumluluk göreve yeni başlayan Kaymakamımızın öncülüğünde Kemaliye’nin birlik ve beraberliğine katkı sağlamaktır. Ben bu sorumluluğa sahip hemşehrilerimin Kemaliye sevgisiyle en kısa sürede yaşanan bütün kırgınlıkları aşacağına yürekten inanıyorum.

Sorunlara kendi mecrası içerisinde çözüm aranmalıdır. İlçemizde bugüne kadar yaşanan sorunlar da hep bu anlayışla çözülmüştür. Bundan sonra da  bu anlayışla, Erzincan’ımızın ilgili kurum ve kuruluşları ile tam bir uyum içerisinde sorunlarımızın üstesinden geleceğimize inancım tamdır.

Bugüne kadar ilçemize yönelik yorum ve haberlerini ilgiyle takip ettiğimiz bazı hemşehrilerimizin özellikle son zamanlarda birlik ve beraberliğimizi zedeleyecek şekilde yapmış oldukları ve sebebi anlaşılamayan değerlendirmelerinden büyük bir üzüntü duyuyorum.

Dünya kurulduğundan bugüne, dağlarla tavşanlar arasındaki ilişki hiç değişmemiştir. Kemaliye’nin dağları da, bağları da hepimize eşit mesafede ve cömerttir. Esas olan bizim o dağları hiç küsmeden, darılmadan ve karşılıksız olarak sevmemiz değil midir? Bu hemşehrilerimizin vicdanlı ve insaflı olmalarını beklemekten ve onlar için hayır duası etmekten başka elimizden bir şey gelmiyor.

Kişisel olarak hiç kimse birbirini sevmek zorunda değildir. Ama hepimiz Kemaliye’nin kurumlarına ve o kurumların oluşturduğu değerlere saygı duymak zorundayız. Kemaliye’nin kurumlarına saygısızlık yapmak hiç kimsenin haddi değildir. Bu kurum ve kuruluşlar Kemaliyelilerindir ve onların itibarı da Kemaliyelilere emanettir. Kemaliyeliler kendilerine emanet edilen değerlere saygısızlık etmez ve ettirmez, saygısızlık edenlere de gereken cevabı tereddüt etmeden verirler.

KEMAV olarak, Kemaliye’mizin birlik ve beraberliğini tehdit eden her türlü girişime karşı açıkça tavır alacağımızı herkesin özellikle bilmesini isterim. Bu tavrımız; hemşehrilerimize sadece doğruların anlatılmasını sağlamak, doğrulara sahip çıkmak ve kötü niyetlilerin birlik ve beraberliğimizi bozmalarına mani olmak olarak değerlendirilmelidir.

Hepimiz, birlik ve beraberliği, özgün kültürünü yaşama-yaşatma ve koruma bilinci, sivil toplum kuruluşlarının yapılanması ve organizasyon kabiliyetiyle Kemaliye’mizin bölgemizde ve hatta Ülkemizde örnek bir ilçe konumuna geldiğini biliyoruz ve bununla da gurur duyuyoruz.

2014 yılı Nisan ayında gerçekleştirdiğimiz 'FidanCanlar' Projesini hatırlayalım. Bizler, Erzincan’ın merkez ve ilçeleri ile birlikte geleceğimiz için onlarca FidanCan diktik. Onlara, sevgiyle bezenmiş ortak gelecek planlarımızı anlattık. Ortak bir Erzincan sevgisini, kültürünü aşıladık. FidanCanlar’a karşı sorumluluklarımızı unutmayalım.

Kemaliye olarak, sahip olduğumuz değerlerin kıymetini bilelim ve verilen emekleri zayi etmeyelim. Çünkü daha yapacak çok işimiz ve gidilecek çok uzun yolumuz var.

Ellerimizi sevgiyle kenetleyelim ve geleceğe hep birlikte güçlü bir şekilde yürümeye devam edelim.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları