22 Ağustos 2022 - Pazartesi

RAMAZAN COŞKUN VE ASILTAT

Yazar - Adnan Öksüz
Okuma Süresi: 2 dk.
Adnan Öksüz

Adnan Öksüz

-
Takip EtGoogle News

1990 yılından beri baklavacılıkla uğraşıyor, Ramazan ve Aydın Coşkun... Erzincan kültürü ile yetişmiş iki kardeş...


2009 yılından beri Asıltat markası ile çizgilerini sürekli yukarıya taşıyor.

Sultangazi’de açtıkları üretim merkezi ve mağazaları giderek artan bir ivme ile büyüyor. Mekân, 2.000 metrekarelik bir alana sahip.

Toplam dokuz kattan oluşan bir üretim binası.

Baklava, kadayıf ve börekte hayli iddialılar.

Burada bir de mağaza mevcut. Tatlı, kafe, restoran konseptinde çalışan tek şube burası. Türk ve dünya mutfağından enfes yemekler ile oluşturulan bir menü...

İstanbul genelinde 10’dan fazla şubesi var, Asıltat’ın. Şubeleşmeye devam etmek istiyorlar.
 

***
Asıltat Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Coşkun, İstanbul'da yaşayan Erzincanlı Gazetecileri (ERGAB Üyeleri) ağırladı geçenlerde. ERGAB Başkanı Sedat Sevim, geleceğe ilişkin düşünceleri, görüşleri dile getirdi.

Merak edenler için hemen ifade edeyim; Ramazan Coşkun'un eski Bakanlardan Ali Coşkun'la bir akrabalık bağı yok. Ama Ali bey gibi Ramazan Coşkun da hatırlı ve nüktedan bir kişiliğe sahip.

Erzincanlı gazetecilerle yakından ilgilendi, hatırlarını sordu. Kapılarını sonuna kadar açtı.

Gecenin sonunda bizi uğurlayan Ramazan Coşkun'un o cümlesi, bir tatlı sever olarak hâlâ aklımda; "70 TL’den aşağı fıstıklı baklava olmaz. Varsa, gerçek baklava değildir..."

Bu alandaki ölçüyü de Ramazan beyden öğrenmiş olduk.

Zaman zaman alanında yükselmiş, başarılı olmuş, gençlere de bu bakımıyla örnek teşkil eden Erzincanlı işadamlarını burada sizlere tanıtmak istiyorum.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları