20 Ağustos 2022 - Cumartesi

İŞADAMI NEVZAT DEMİR BAYRAM YAŞATTI

Yazar - Adnan Öksüz
Okuma Süresi: 4 dk.
Adnan Öksüz

Adnan Öksüz

-
Takip EtGoogle News

Fıratpen’in sahibi, Erzincanlı hayırsever işadamı Nevzat Demir, memleketi Erzincan’da, Recep Demir Erkek Yatılı Kur’an Kursu’nu yaptırıp Diyanet İşleri Başkanlığı’na “anahtar teslim” devretti, geçtiğimiz yıl. Bu sütunlarda haberi duyurmuştuk… 
Pırıl pırıl, her şeyi ile “one number” bir eser. Kur’an Kursu’nun adını aldığı Recep Demir, Nevzat beyin erken yaşta rahmetli olan erkek kardeşi. Nevzat bey, Kur’an Kursu’nu kardeşi adına vakfetti.
İşte bu Kur’an kursu ile Karaağaç Erkek Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimini tamamlayan 62 hafız, diplomalarına kavuştu.

 

Hayli zengin ve içerikli düzenlenen programla ilgili biraz daha ayrıntı vermek istiyorum; 
Recep Demir Erkek Kur’an Kursu öğrencisinin okuduğu Kur’an tilaveti sonrası selamlama konuşması yapan Erzincan İl Müftüsü Yavuz Karabayır, konuşmasına “bugün bizim bayramımız” diyerek başladı. 
Karabayır "Peygamberimiz (S.A.V.), 'Sizin en hayırlınız Kur'an-ı Kerim'i öğrenen ve onu başkalarına öğretenlerinizdir', diyor. Kutsal kitabımızı öğrenmeyi ve öğretmeyi tavsiye ediyor. Kur'an, Yüce Allah'ın insanlara gönderdiği hidayet kaynağı bir kitaptır" diye konuştu.
İstanbul Fatih Camii İmam Hatibi ve 2009 Güzel Kur’an Okuma Dünya Şampiyonu Hafız Bünyamin Topcuoğlu okuduğu Kur’an-ı Kerim ile katılımcıları oldukça duygulandırdı.
İstanbul Eyüp Camii İmam Hatibi ve 2005 Güzel Kur’an Okuma Türkiye Şampiyonu Hafız Erhan Mete’nin okuduğu Kur’an tilaveti sonrası söz alan Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları inceleme Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin de, Hafızlığını tamamlayan gençleri tebrik ederek, ‘Kur'an-ı güzel okumanın bir ibadet olduğunu ancak bunun yanında manasının da öğrenilmesi gerektiğini’ vurguladı. 
Şahin şunları kaydetti: "Bugün 62 evladımızın Kur'an hıfzını tamamlamasının merasimini yapmak üzere toplandık. Allah (c.c.) bu vesileyle gençlerimizin kalbinden ve yüreğinden Kuran'ın rahmetini eksik etmesin. İnsan yeryüzüne bir kez gelir. O bir kez geldiğinde hayatını değerli şeylerle geçirip bu hayattan gitmek te var, beyhude işlerle hayatını geçirip gitmek de var. Hayatın anlamlı olması Kuran ile tanışmaktır. Bir kitap düşünün ki, geldi ve bütün insanlığın ufkunda bir sıçrama meydana getirdi. Geldi ve insanlığı küfürden, şirkten rahmete taşıdı. İnsana Rabbini tanıttı. Sadece Rabbimizi değil, o kitap bize kendimizi tanıtmaya geldi. Kuran bize aynı zamanda kendimizi tanıtan bir kitaptır.”
Küçük hafızların okuduğu Namaz surelerinden sonra, Erzincan Valisi Ali Arslantaş ve Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, hafızlığını tamamlayan 62 öğrenci ve eğiticilerine hafızlık icazet belgelerini takdim etti.
Erzincan Terzibaba Camii’nde düzenlenen belge ve ödül töreninde Hafızlar, Kur’an öğreticileri, aileleri ve kalabalık bir cami cemaati katıldı.

 

Bereketli, manevi hazzı bol, duygu yüklü bir program oldu. Hafız kardeşlerimi tebrik ediyorum.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları