22 Ağustos 2022 - Pazartesi

ERZİNCAN İHL MEZUNLAR BULUŞMASINDAN NOTLAR

Yazar - Adnan Öksüz
Okuma Süresi: 6 dk.
Adnan Öksüz

Adnan Öksüz

-
Takip EtGoogle News

Her yıl geleneksel olarak yapılan ve ERİMDER (Erzincan İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği) tarafından düzenlenen İHL mezunlar toplantısına iştirak ettim.

Bu kez Bursa’daydı.

Ev sahibi, Bursa Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Daire Başkanı Numan Şeker’di.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Dobruca Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen toplantı, her yıl olduğu gibi bu yıl da renkli karelere sahne oldu. Bazı kareleri, izlenimleri, notları anlatmak istiyorum;

Fikri Sevim: Kemah’ın Bozoğlak köyünden. Selam üzerine nefis bir konuşma yaptı. Selam vermenin bir Müslüman’ın ayırt edici özelliklerinden biri olduğunun altını çizdi. İlginç bir anısını da anlattı; "İstanbul’un tarihi bir bölgesinde yıllarca imamlık yaptım. Rumelihisarı bölgesinde. Burada ‘Duatepe’ vardır. Kalkıyor burayı ‘Doğatepe’ diye adlandırmaya çalışıyorlar. Uyardım yetkilileri, ‘Burası Doğatepe değil, ‘Duatepe’dir’ diye...”

Yunus Kondul: Yunus Bey uzun yıllardır Milli Görüş partilerinde görevler üstlendi. Şimdi de Bursa Saadet yönetiminde. Şunları anlattı: “40 yıldır Millî Gazete abonesiyim ve sıkı okuruyum. Millî Gazete bu toplumun harcıdır, birleştiricisidir. Millî Gazete’yi ne olursa olsun yaşatmak zorundayız.”

Kadir Akarkaya: İmam Hatip Lisesi'nde okurken barındığımız Başbakanlık’a bağlı Vakıf Öğrenci Yurdu Müdürü idi. Daha çocuk yaşlarda ve sonrasında kaldığımız yurtta bize adeta babalık, ağabeylik ve öğretmenlik yaptı. Bursa’da yaşıyor. Bence kitap olur efsane hizmetleri.

Bizi hayata hazırlayan isimlerden. Yarım asra yaklaşan devlet görevi var. Vakıflarda büyük çalışmaları oldu. Genel Müdür olacak bir isim. Ama bu alanda hakkının teslim edilmediğini söylemem lazım.

Ahmet Hamdi Nayir: Sakarya Valisi. Zaman zaman katılıyor mezunlar programına. İstanbul’da görevli olduğu dönemlerde Vali Vasip Şahin'de katılırdı programlara. Vasip Bey şimdi Ankara Valisi. Ahmet Hamdi Nayir Bey anlattığı ‘Picasso’ fıkrasıyla salondakilere hoş anlar yaşattı.

Rıdvan Durak: Yıllardır görmüyordum Rıdvan hocamızı. Fıkıh dersimize geldi. Cümleleri hoştu; “Erzincan İmam Hatip 1984 mezunlarının bende çok ayrı bir yeri var. Hepsi çok iyi yerlere geldi. Çok gayretliydiler. Yüzümüzü kara çıkarmadılar. Bu açıdan çok mutluyum.”

Ahmet Nas: Sınıf arkadaşım. Gümüşhane/Kelkitli. İkimiz de İstanbul’dayız ama şartlar bizi Bursa’da bir araya getirdi. “Buralara kadar seni görmeye geldim.” demesi doğrusu hoşuma gitti. İmam Hatip ve üniversite yıllarından sonra İstanbul/Kartal’da müteahhitlik yapmaya başladı. Halen de aynı uğraş içinde. İkisi de Kelkitli olan Müslim Zengin ve Muammer Arslan ile birlikte geldiler programa. Güreşte şampiyonlukları vardı ama devam ettirmedi.

Coşkun Güğercin: Vakıf Öğrenci Yurdu’nun efsane başkanı. Bizden iki dönem yukarıda, 1982 mezunlarından. Coşkun’un yurt başkanlığı döneminde sosyal alanda adeta zirveler yaşandı; münazaralar, geziler, kitap okuma saatleri... Disiplinli idi. Sporla yakından ilgiliydi. Güreş Türkiye şampiyonu. Halen Ziraat Mühendisi olarak belediyede hizmet veriyor. Uzun zamandır görmüyordum Coşkun’u, çok iyi geldi.

Bursa’ya İshak Coşkun’un aracıyla gittik; İngilizce öğretmenimiz Hilmi Seçkin ve mezunlar Rüştü Özker, Osman Aktaş ve ben. Yolda hoş anekdotlar anlatıldı. Özellikle Hilmi Seçkin emeklilik sırasında Erbakan Hoca’nın başbakan olarak yaptığı düzenlemeyi unutamıyor; hanesine artı yazmış. 1970’li yılların ikinci yarısında kutsal topraklara yaptıkları ziyarette dönemin İçişleri Bakanı Oğuzhan Asiltürk’ün yardımlarını da…

ERİMDER Başkanı Avukat Ahmet Ercan Tellioğlu ve Salih Ateş, her zaman olduğu gibi toplantı için büyük çaba sarf etti. Her iki isme de teşekkürler.

KİMLER VARDI TOPLANTIDA?

Bursa’daki, Erzincan İHL mezunlar toplantısına ilgi büyüktü. Katılanlardan gördüklerimi ve not alabildiklerimi paylaşmak istiyorum:

* Mustafa Tablı

* Naci Çelik

* Davut Soydaş

* Türker Saltabaş

* Mehmet Yılmaz

* Ensar Bingöl

* Şaban Bingöl

* Burhan Aka

* Şevket Akarkaya

* Ercan Aydın

* Ahmet Kalkan

* Veysel Narman

* Şaban Öztürk

* Alaaddin Saltabaş

* Mehmet Can

* Tahsin Tozlu

* Nusret Akarkaya

* Mevlüt Nas

* Esalettin Çakır

* Şerafettin Özcan

* Muammer Akyıldız

* Ömer Demir

* Muhammet Yılmaz

* Mehmet Sarıtaş

* İshak Akbaş

* Cemal Çelik

* Naci Tak

* Kader Kesimoğlu

VAKIF YURTLARININ AÇILMASI İÇİN ÇALIŞMA YAPILMIŞ!

Osman Şeker, Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem ile aynı beldeden, Tercan/Mercan’dan. İyi arkadaşlar. Osman Şeker, geçen mezunlar toplantısında bu satırların yazarına, “Adnan Ertem Bey’i görünce 28 Şubat darbesinde kapatılan Vakıf Öğrenci Yurtlarının 16 yıldır neden hâlâ açılmadığını soracağım ve cevabını size de ileteceğim, söz!” demişti.

O sözünü yerine getirdi, sormuş.

Aldığı cevap şu olmuş: “Ben de istiyorum bu yurtların açılmasını. Üst makamlara bu yönde bir çalışma yaptık ve arz ettik. Ancak yeterli sayıda talep olmaz diye bir kanaat oluşmuş. Ama en azından Türkiye’nin belli bölgelerinde bu yurtlar açılsa iyi olur.”

Böyle demiş, Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem Bey. Aktarmış oldum.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları