20 Ağustos 2022 - Cumartesi

ERSİAD, Proje Yarışmasını Tanıttı Erzincan İçin Bir Fikrim Var

Yazar - Adnan Öksüz
Okuma Süresi: 3 dk.
Adnan Öksüz

Adnan Öksüz

-
Takip EtGoogle News

Erzincanlı Sanayici ve İşadamları Derneği, (ERSİAD) 20 Erzincanlı İşadamının bir araya gelerek, 1989 yılının Haziran ayında İstanbul'da kurduğu bir Sivil Toplum Kuruluşu.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın destek verdiği bir dernek. Bakan Yıldırım Refahiyeli, Yılmaz ise Sivaslı ve Erzincan damadı.

***

ERSİAD'ın, üyesi bulunduğum Erzincanlı Gazeteciler Birliği (ERGAB) aracılığıyla, “Bir proje çalışmamız var, gelir misiniz?” davetine icabet ettim. Kahvaltılı toplantıda izlenimlerim şöyle;

* Projenin adı; “Erzincan için bir fikrim var.” Ödüller cazip; birinciye 20 bin TL, ikinciye 15 bin TL, üçüncüye 10 bin TL, 4. ve 5.’ye de 5.000’er TL ödül konuldu. Mansiyonlar da var.

* Amaç, Erzincan’ın kalkınması yolunda hangi adımlar atılabilir, bunu tespit etmek.

* Başvuru tarihi, 13 Mart-15 Haziran 2016 olarak belirlendi ama anladığım kadarıyla daha geniş bir aralıkta yapılacak. Tarih uzayabilir.

* Yarışma herkese açık. Yarışmada ödül kazanan ve tasvip gören çalışmalar ERSİAD tarafından desteklenecek.

* ERSİAD Başkanı Yavuz Canikli, mesafeli görünen ama bir o kadar sempatik ve cana yakın bir kişilik. Bir de öngörülü; mesela, ERSİAD’ın Bağdat, Libya ve Şam ofislerini açmak için kolları sıvamış bile. “Erbil’de de olabilir” dedi. “Paranın merkezi Bağdat olduğu için böyle bir adım atıyoruz” cümlesi dikkat çekiciydi.

* Başkan Yavuz Canikli, İliç’te işletilen altın madeni konusunda da ilginç yaklaşımlarda bulundu; “1 milyar 300 milyon liralık teşvik belgesi aldılar. 2038 yılına kadar Çöpler köyünde madencilik yapacaklar... Acaba, Bakır yerine altın işlemeciliği geliştirilebilir mi, buna da bakıyoruz…”

* Projenin yürütücülerinden ERSİAD Başkan Yardımcısı Süleyman Güzel, “Tüyü bitmemiş çocuklar için bu adımları atmamız lazım” dedi.

* 30 bin EKEV bursu yeri öğrenci ve mezunlar da projeden haberdar edilecek...

* Ödüle layık görülen çalışmalar ayrıca sergilenecek. Fatih’teki Erzincan Kültür Merkezi proje çalışması için kullanılabilecek.

* ERSİAD Başkan Vekili Fabrikatör Niyazi Sarımaden de projeye destek veren isimlerden.

* En çok hoşuma giden de şu oldu; malum, çuval dolusu paralar ödeyerek İsrail’den tohum alıyoruz. Yavuz beyin, “Erzincan’da tohumculuk yapmak için de bir araştırma içindeyiz…” sözleri bu açıdan umut vericiydi.

Hayırlı olsun…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları