MİLLETVEKİLİ BAYRAM’IN HAYATI BEYAZ PERDEYE TAŞINIYOR
Türk sinemasında biyografi filmlerine bir yenisi daha ekleniyor. İstanbul Milletvekili Serkan Bayram’ın hayatı sinema filmi olarak, beyaz perdeye taşınıyor. “Buğday Tanesi” isimli filmin hikayesi Refahiye’nin Ücören köyünde buğday tarlasında başlıyor ve TBMM’nde son buluyor.
Milletvekili Serkan Bayram’ın hayatının anlatıldığı sinema filminin büyük bir bölümünün çekimlerini tamamlandı. Son bölümü ise önümüzdeki günlerde TBMM’nde çekilecek ve 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde İstanbul AKM’de galası yapılarak vizyona girecek.
Senaryosunu da Milletvekili Bayram’ın yazdığı “Buğday Tanesi” isimli filmin geliri ile İstanbul’da Engelli Yaşam ve Kültür Merkezi kurulacak.
Milletvekili Serkan Bayram’ın hayatının anlatıldığı filmi Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü köşesine taşıdı.
Abdulkadir Selvi’nin bugünkü köşe yazısı;
FİLMİ ÇEKİLEN MİLLETVEKİLİNİN HİKAYESİ
Önümüzdeki hafta Meclis’te bir milletvekilinin filmi çekilecek. Size o milletvekilini anlatmak istiyorum. Aslında filmin önemli bir bölümü çekildi ama son bölümü de Meclis’te çekilecek. O milletvekilinin ismi Serkan Bayram.
AK Parti İstanbul Milletvekili.
Serkan Bayram’ın filminin çekilmesi ise insanlığa bir örnek olması açısından çok önemli. Serkan Bayram engelli bir milletvekili.
BUĞDAY TANESİ
Filmin adı, “Buğday Tanesi”.
Sevcan Orhan’ın, muhteşem bir şekilde yorumladığı, “Buğday Tanesi” şarkısında olduğu gibi.
Serkan Bayram’ın hikâyesi de buğday tarlasında başlıyor.
Aile İstanbul’da çalışıp yazları memlekete gidip tarlada bahçede çalışan Erzincanlı bir aile. Annesi tarlada çalışırken, 1 yaşındaki çocuğu gölgede kalması için ağacın altına bırakıyor. O sırada tarla yanıyor. Beşiğin içindeki 1 yaşındaki bebek de tarlayla birlikte yanıyor. Ateşte kavrulan buğday taneleri gibi. Eşeğin sırtında Refahiye’de devlet hastanesine yetiştiriyorlar. Tam 40 gün yoğun bakımda kalıyor. 41’inci gün ise yaşıyor. Ama engelli kalıyor.
Aile İstanbul’a dönüyor. Serkan Bayram akranlarıyla birlikte okula gidiyor. Sonunda hukuk fakültesini bitiriyor. Hedefi hâkim olmak. Sınava giriyor, kazanıyor ama mülakatta vücut bozukluğuyla ilgili maddeye takıldığı için eleniyor.
ENGELLİ, HÂKİM VE SAVCI OLAMIYOR
Serkan Bayram’ın ikinci hikâyesi orada başlıyor. Akranları hâkim-savcı olurken o olamıyor. Her karşılaştığı kişinin “Neden engelli kaldın?” sorularından bunalıyor. Bir ara insanların içine çıkmamayı düşünüyor. Sorulardan öyle bunalıyor ki “Sorma” diye bir kâğıt yazıp önüne asmayı bile düşünüyor.
Bir ara yurtdışına giderim, yabancı dilim yok nasıl olsa onlar sorsa da ben anlamam diye hesap ediyor. Çocukluğunda çektirdiği fotoğraflarda ise kimseler görmesin diye hep elleri cebinde.
“Engelliye kız verirler mi?” sorusu başka bir yük oluyor yüreğine.
Serkan Bayram’ın gelgitleri aslında engellilerin sıkça yaşadığı kopma anlarından biri. Ama o hayattan kopmuyor. Ama o yılmıyor. “Bütün Türkiye beni tanısın. Bir daha sormasın” diyor. Avukat oluyor. Sonra AK Parti’den Erzincan Milletvekili seçiliyor.
O MADDE DEĞİŞİYOR
Serkan Bayram bir başarı hikâyesi. Meclis’te de boş durmuyor. Çabaları sonucunda engellilerin hâkim ve savcı olmasını engelleyen yasanın değişmesini sağlıyor. Hedefi engellilerin bakan, vali, rektör, büyükelçi olmasını sağlamak. Engelli Bakanlığı’nın kurulmasına hizmet etmek. Bu film bir siyasetçinin filmi ama siyasi bir film değil. Tam aksine siyaset üstü bir film.
KUTSİ OYNUYOR
“Buğday Tanesi” filminin fragmanlarını izledim. Çekimler çok profesyonel. Filmin senaryosunu Serkan Bayram yazmış.
Filmde Serkan Bayram’ı Kutsi oynuyor. Erkan Bektaş, Yeliz Akkaya gibi tanınmış oyuncular var. Filmin müziğini ise Yıldıray Gürgen yapmış. Film, engelli bir çocuğun milletvekili olmasına uzanan müthiş bir başarı hikâyesini anlatıyor. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde İstanbul AKM’de galası yapılacak olan filmin geliri ile İstanbul’da Engelli Yaşam ve Kültür Merkezi kurulacak.